Urządzenia i Akcesoria
Pieczony boczek w pięciu smakach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Przyprawa pięciu smaków
-
1 łyżka cynamonu, mielonego2 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
-
3 gwiazdki anyżu
-
2 łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
6 goździków
Pieczony boczek
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżka cukru
-
600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą w jednym kawałku
-
2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.5 g
Kalorie
1644.2 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
36.7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2hod. 40min.
Rolada z karkówki z grzybami
2hod. 35min.
Schab chrzanowy
2hod. 30min.
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2hod. 30min.
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1hod. 25min.
Skrzydełka Buffalo
2hod. 10min.
Żeberka po meksykańsku
15hod. 10min.
Rolada ze schabu
5hod. 15min.
Pasztet babci Uli
8hod. 50min.
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1hod. 40min.
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1hod. 25min.
Baleron z karkówki
50hod. 30min.